MM 2007!

Nå er det MM!  Det hele begynte på lørdag og slutter på neste søndag. På lørdag var det åpning med lek og mat!  På søndag gikk alle misjonærene på gudstjeneste som en prest som heter Arild oversatte til norsk. Etter det var det grilling i Tombontsoa. Det var ikke så gøi fordi jeg var litt dårlig i magen! Men det gikk bra!  På mandag begynte barneprogrammet. Det var så gøy. Barna solgte bi boder, og de voksene kjøpte. Det var sååååå masse program både formiddag og ettermiddag! I mellom det var det felles middag! J J Middagen var Henaritra og ris! På tirsdag var det barneprogram og felles middag som vanlig! (I mens vi barna hadde barneprogram hadde de voksne møte hele tiden.) L L L Middagen var pommes frites og kylling! På onsdag og torsdag var alt som vanlig! Middagen var fiskekaker og kjøttkaker i brunsaus! Begge deler var med potet!  PÅ fredag var alt programmet helt vanlig, men til slutt var det avsluttningskaffe! Maten var kinesisk gryte! Hele lørdag formiddag var det forberedelser til NORMANDSFORBUNDSFESTEN som skulle være den kvelden! Jeg var der og hjalp litt med forberedelser! Men NORMANDSFORBUNDSFESTEN er bare for folk som er over 12 år. L Jeg fikk ikke lov til å være med. L Jeg var hjemme med Mparany! Vi spiste pizza og norsk godteri i mens vi så en film som heter DEN LILLE HAVFRUEN!   På søndag var det bare spleise middag, rydding og utstedelsesgudtstjeneste på norsk. Jeg og noen ungdommer leste noen bønner, og helt til slutt sang og spillte jeg og ungdommene sang!!  Pannakakaa og Høne Pøne!
På Nordmannsforbundsfesten spilte ungdommene et skuespill som heter pannekaka. På dette bildet ser vi pannekaka som snakker med Høne Pøne!
Vi plq
Her planter vi eple og pæretrær!
Mparany snakker i telefin i mens han spiser!
Vi grilla og det var deilig. Mparany snakker i telefonen mens han spiser.
Sophie og Hans spiller en sang pü basarkvelden!
Hans og Sophie spiller en sang på basar-kvelden!

MM 2007!

Nå er det MM!  Det hele begynte på lørdag og slutter på neste søndag. På lørdag var det åpning med lek og mat!  På søndag gikk alle misjonærene på gudstjeneste som en prest som heter Arild oversatte til norsk. Etter det var det grilling i Tombontsoa. Det var ikke så gøi fordi jeg var litt dårlig i magen! Men det gikk bra!  På mandag begynte barneprogrammet. Det var så gøy. Barna solgte bi boder, og de voksene kjøpte. Det var sååååå masse program både formiddag og ettermiddag! I mellom det var det felles middag! J J Middagen var Henaritra og ris! På tirsdag var det barneprogram og felles middag som vanlig! (I mens vi barna hadde barneprogram hadde de voksne møte hele tiden.) L L L Middagen var pommes frites og kylling! På onsdag og torsdag var alt som vanlig! Middagen var fiskekaker og kjøttkaker i brunsaus! Begge deler var med potet!  PÅ fredag var alt programmet helt vanlig, men til slutt var det avsluttningskaffe! Maten var kinesisk gryte! Hele lørdag formiddag var det forberedelser til NORMANDSFORBUNDSFESTEN som skulle være den kvelden! Jeg var der og hjalp litt med forberedelser! Men NORMANDSFORBUNDSFESTEN er bare for folk som er over 12 år. L Jeg fikk ikke lov til å være med. L Jeg var hjemme med Mparany! Vi spiste pizza og norsk godteri i mens vi så en film som heter DEN LILLE HAVFRUEN!   På søndag var det bare spleise middag, rydding og utstedelsesgudtstjeneste på norsk. Jeg og noen ungdommer leste noen bønner, og helt til slutt sang og spillte jeg og ungdommene sang!! 

Vi plq
Her planter vi eple og pære trær!
Mparany snakker i telefin i mens han spiser!
Vi grilla og koste oss. Mparany spiser rundstykke og snakker i telefonen samtidig!
Sophie og Hans spiller en sang pü basarkvelden!
Her spiller og synger Sophie og Hans en sang. Det var på basarkvelden!
Pannakakaa og Høne Pøne!
På Nordmannsforbundsfesten lekte ungdommene et skuespill som heter pannekaka. På dette bildet ser vi pannekaka som snakker med Høne Pøne!

Sangen vår!

Nå var det lærerstudenter hei igjen. Denne gangen var det 3 unge damer. De het: Anna-Elisabeth, Kristin og Ann- Karin. Men nå tuller  jeg meg helt bort, jeg skulle jo skrive og ELEVKVELDEN!!!! Altså som vanlig var det leker, konkuranser og denne gangen var det ikke at hvær tok med maten sin men ungdomsskolen hadde laget restaurant. Jeg var ikke på restauranten men var hjemme og passet på pappa som nettop var kommet fra Ihosy. Han var ganske syk.

Sangen vår!
Dette er den sangen som vi hadde diktet tekst til selv!
Opp and Done Opp and done DONE OPP!
Her synger di store en sang på engelsk!!!!!!
Jeg ble med
på en konkuranse!
Dette er den ene konkuransen. der var det 3 folk på hvert lag.
Reimar og jeg skulle først spise en kjeks og så skulle vi
plystre sangen: Jeg gikk  en tur på stien!!!


Muslimer!

I K.R.L timene lærte vi elevene om Muslimer. Muslimer er mennesker som tror på en annen gud. De ber til Allah i stedet for Jesus. Vi skulle også gå til en Moske. Det er kirken deres. Det var en muslim som førte oss rundt i Moskeen. Der så og hørte vi fine og spennende ting. En mann leste i fra Koranen som er bibelen deres, og det hørtes veldig flott ut! Vi fikk også være i tornet der de roper ut Bøneropet! Det var veldig spennende men også litt kjedelig. Jeg var glad da vi kom hjem, fordi vi jo måtte stå i over 2 timer.  
Tegn!!!
Dette er Arabisk. Jeg husker ikke hva som står der!
Koranen!
Dette er koranen som er bibelen deres!
Prestestolen!
Dette er prekestolen deres! Ved siden av er der som presten som kneler og ber.
Der er også de mattene som andre folk kneler på!!
Hotal de
Therms!
Vi var ogge i tornet og kunne se hele tunet. Vi kunne også se Hotel de Therms!
Vanneplassen!
De må vaske seg før de ber. Det er alltid en vaskeplass i nærheten av det rommet som de ber i!

SMIL!!!

SMIL!!!

Dette livet er så bra!

 

Dette skal ikke bli en lang tekst men jeg vil bare si at jeg r så fornøyd med dette liver!!! Det er den beste plassen å være!!!!!!!!!


Stor BURSDAGSFEST!!!!!!!!

Fredag den 26/01-2007 kjørte mamma, Fenosoa, Elyse og jeg med bil til Ihosy. Hans og Naly kjørte motorsykler til Ihosy. Der ventet pappa, Sophie, Mparany og Tojo på oss 6.  Først kjørte Hans og Naly før oss men så ble veien bein og vi kjørte først. Da vi kom frem var de andre to ennå ikke kommet og vi slappet av litt. Litt etter kom bare Hans og sa at pappa måtte hente Naly fordi hjulet ble punktert 65 km før Ihosy.  Pappa og Hans kjørte bil til Naly og Sophie og Mparany kjørte dit på Hans sin motorsykkel!                                  Lørdag den 27/01-2007 Hadde vi stor bgusdagsfest fordi mamma, pappa, Sophie, Elyse og Tojo hadde bursdag i januar.  Vi hadde stor middagsmat med forett og hovedrett som var ris og kalkun og helt til slutt fruktsalat og god kake.  Festen varte fra kl. 12.00- kl. 16.30 1-2 av timene spillte de andre musikk danset litt og sang! Felana og jeg syntes det  var kjedelig så av og til gikk vi ut!  Om ettermiddagen ordnet vi mange ting og forberedet til kvelden. På kvelden hadde vi stor bursdagsfest for alle som hadde bursdag i januar. På festen grilte vi brillspyd og kotelett på en grill. Vi hadde også mange andre ting for eksempel leirbål, sang og musikk, masse masse masse masse god mat og godt humørJ. Denne festen varte fra ca. Kl. 20.00- ca. Kl. 00.00. Søndag den 28/01-2007 gikk vi i kirken. Jeg gikk ut etter Ofringen med vennene og etter at jeg hadde skiftet så gikk v enne mine og jeg ut og lekte. Mandag den 29/01-2007 kjørte npoen hjem og noen til Tuliar og noen ble igjen! 

Litt etter blre pappa syk og mamma måtte hente ham. Sophie og jeg ble i Antsirabe og begge var litt syke!!!

Bål!
Dette er leirbålet!
Tojo
Dette er pappa, Tojo og jeg!
Rumpelstilchen!
Dette er meg som danser!
vene mine!
Dette er noen av vennene mine  i Ihosy!
Naly ved grillen!
Naly ved grillen!
Musikk!
Da andre lager musikk!